Met restjes uit de koelkast maak je deze aardappel cupcakes. Simpel en leuk om te maken. En ook nog eens veel gezonder dan die cupcakes uit een pakje omdat je deze cupcakes vers maakt. Kinderen zijn er dol op en als je eenmaal het basis recept kent kan je eindeloos variëren met verschillende ingrediënten en groenten als brocollie, parika, prei, geitenkaas, gehakt, wortelen enzovoort…

Ingewikkeld om zelf te maken? Welnee….je gebruikt gewoon restjes van de gekookte aardappels van de vorige avond en kijkt wat er verder nog in de groenten la ligt. Dat is weer goed nieuws voor milieu en portemonnee!!!

Ingredienten:

  • Kruimige aardappels
  • Ui
  • Vlees of kaas als : chorizo, geitenkaas, gehakt of kip.
  • Paprika, brocollie, prei of andere stevige groenten.
  • paneermeel

 Bereiden:

  1. Schil de aardappelen en kook ze samen met de groenten gaar (of gebruik over gebleven aardappels van een vorige maaltijd).
  2. Snipper de ui en snijd het vlees in kleine blokjes.
  3. Bak de ui aan in een pan met een scheutje olijfolie. 
  4. Voeg daarna het vlees toe en laat meestoven. 
  5. Giet de gekookte aardappelen af. 
  6. Stamp tot een fijne puree. Voeg eventueel melk toe.
  7. Meng de ui, het vlees en de gekookte en fijngesneden groenten door de puree. 
  8. Verwarm de oven voor op 170°C. 
  9. Verdeel de aardappelpuree over cupcake vormpjes
  10. Bak de cakes gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven (170°C).

Wil je nog meer gezonde tips en recepten ontvangen? Like ons op facebook.

Wil je gezonder gaan leven met jouw gezin? Wellicht is de Kikforkids starterskit iets voor jullie!